Оказва се, че носът ми е студен.

Камерите за смарт телефони продължават да стават много по -добри, както и по -добре. Приспособление, което се използва за правене на размазани снимки с размерите на пощенска марка, вече може да вземе 40 мегапикселови панорами, видео с високо значение, както и макро снимки, които съперничат на DSLR, които разходват 10 пъти цената.

Вашият iPhone може да види много неща, но все още има няколко техники, които са просто недостъпни. Заедно с нощното виждане един от най -желаните оптични постижения би било термичното зрение; От подобряване на къщата до безопасност през нощта, има невероятна стойност до възможността да се види в горещо и студено.

Night Vision се появява в много повече джаджи до седмицата, но термичните изображения все още са скъпи, както и обикновено извън типичния потребител. Освен ако вашият професионален ремонтник (или ловец на призраци), най -вероятно дори никога не сте виждали такъв лично.

Именно там се появява термичната камера за iOS, както и Android. Разрушителен нов продукт, търсенето обещава някои необикновени термични изображения, които съперничат на видни термични камери, които разхождат пет пъти повече (или дори повече). Екипът на Seek ми изпрати един, за да тествам за последния месец, както и аз имах взрив, който го поставя с крачките.

Какво прави това застрахователно твърди?

Термичната камера Seek е малко привързаност към вашия мъдър телефон, който декларира да екранизира прецизни термични изображения с детайли, които не могат да се видят с просто око. Термичните изображения не са нищо ново, но търсенето е един от първите продукти, които са достатъчни (и достатъчно евтини), за да бъдат полезни за типичния JOE.

Спецификации:

Предлага се както за iOS, така и за Android устройства

206 × 156 Резолюция

36 градусова зрителна област

Откриване от -40C до 330C

Малък достатъчен до форма в джоб

Една от първите термични камери на масовия пазар е полезна за типичния потребител? Проверете, за да откриете!

Изглеждат и усещане

Няма много да се състави за самата система за търсене. Проверих версията на iOS, както и това е просто малка черна пръчка (подобна по размер на Matchbox), която се включва в светкавичния порт на iPhone или iPad.

Самото приложение е доста просто, с основен интерфейс, който ще бъде познат на всеки индивид, който е използвал приложение за CAM през последните няколко години. Той е основен за използване, както и някои полезни усъвършенствани функции (като термометър, както и термични изгледи на разделен екран) са само на няколко крана.

Изпълнение, както и индивидуален опит

Търсенето има прекрасната способност да проверява неща, които сте подозирали от години. Това е онлайн термичното видео емисия прави температурните смени премахване, както и очевидни, подлагайки каквото и да е от Drafty Doors to Critters, криещи се в храстите.

Просто вкарайте гърбицата в телефона си, както и в рамките на секунда или така ще видите света около вас в Technicolor Vision като The Predator (в комплект с случайния звук на щракване, колкото и да е странно). БЕЗПЛАТНО успях да намеря основна чернова под нашата врата на вътрешния двор, както и бях шокиран, когато открих точно колко горещ моят Xbox One получава в нашия затворен медиен шкаф. Докато аз предоставях демонстрация на директора по поддръжката в моята църква, той дори успя да намери изтичане на вода в тавана, който го беше разтревожил от години. Това е наистина полезно малко приспособление.

Можете да запазите снимки на резултатите като всеки тип приложение на CAM, което прави лесно да споделяте трудни области с майстора или хартията преди и след ефективността на вашите ремонти. Снимките са с ниски детайли (сензорът е с много ниска разделителна способност в сравнение с типичния сензор за гърбица), но детайлите на горещите, както и мразовитите зони са лесни за изработка. Разбрахте ли, че Thermalimagedevice състояния можете дори да видите термити с термична камера?

Основно е да се използва, ограничено в обхвата, колкото и да е жизненоважно при редица сценарии.

Изграждане на високо качество, както и надеждност

Както посочих преди, това е просто малко черен бар, но изглежда много здрав; Нямах притеснения да го нося в джоба си всеки ден за няколко седмици. Версията на дребно дори включва калъф за защитно пренасяне.

Камерата също изглежда много надеждна, без очевидни странности или бъгове; Приложението се представя бързо, Rock Solid, както и показанията на температурата са били на площ, когато ги сравних с термометър.

Достъпност

Търсенето просто удари пазара в началото на годината само за 199 долара, което го прави най -евтиният термичен сензор на пазара (който мога да намеря, поне).

Това не е устройство, което всеки ще открие полезно; Ако обаче по някакъв начин мислите за ефективността на къщата, ремонтните работи, както и за поддръжка, сигурност или дори лов, търсенето на термична камера може да се окаже вашето оръжие за трикове.