Следният принос е от друг автор.

Светът става много по -алергичен към различни елементи и частици. Алергиите напълно нарастват и всички са изложени на риск от развитие на алергични реакции. Всъщност въздействието на човешката цивилизация върху света започва да влияе на здравето на хората.

Дискусията за изменението на климата държи на учените загрижени от десетилетия. Но не само далечната полярна мечка на топинг айсберг е засегната. Общата сезонна растителност и дивата природа се изместват, за да разпространят присъствието му за много по -продължителен период. Хората, които са се борили със сезонните алергии, вероятно ще изпитат сенна хрема, чувствителност към прашец и прашец за много от годината. В комбинация с повишени нива на замърсяване е лесно да се види как населението става много по -чувствително към сезонния дискомфорт.

Нездравословните хранителни практики и химическите съставки не са проблем само за диетолозите. Те насърчават привиждането на хранителни алергии и разстройства на нетолерантността, засягащи 30% от всички възрастни в САЩ.

Освен това, нашата зависимост от лекарствата за излекуване на най-честите оплаквания също ни прави много по-вероятно да развием алергии към животоспасяваща медицина.

Накратко, ние създаваме собствени алергии, като изграждаме потенциално токсична среда. Да направим дома си в центъра на вашата анти-алергична реакция може драстично да подобри начина ви на живот.

Проверка за скрития враг

Поддържането на къщата ви чиста и подредена е не-мозъчно. Много домакинства работят с график за почистване, споделяйки дела между членовете на семейството и съквартирантите, за да създадат здравословен и безупречен интериор. Почистването често е, разбира се, необходимост. Но трябва да мислите отвъд вакуумирането и помитането на пода. Най -честата причина за алергии у дома е незабележима в началото; Спорите на плесени се появяват в среда с лош въздушен поток. До момента, в който забележите лепенки за плесени, вече е късно! Поради тази причина трябва да въведете здравословни практики в рутината си за почистване, от вентилация до проверка за излишна влага около къщата.

Незабележимите токсини във въздуха

Докато много къщи разчитат на климатична система, не всички си спомнят, че редовно проверяват своите A/C единици. Всъщност, като насока на палеца, вашият климатик ще се нуждае от нов филтър на всеки 90 дни – може да е по -кратко, ако имате домашни любимци. Филтърът действа като колекционер на незабележими частици и токсини за мръсотия. Подмяната му гарантира, че въздухът ви остава чист. Въпреки това, дефектната единица може да не успее да хване или запази токсините, което може да доведе до дихателни дистрес и засилени алергични реакции.

Проблемът ви е с акцентната ви стена

Може ли вашият дизайн да е причина за вашата алергична реакция? Въпреки че това може да звучи на абсурдна идея, трябва да мислите, че много домашни алергии са резултат от имунната ви система, реагираща на наличието на частици във въздуха. Декорирането и особено боядисването на стени може драстично да повлияе на здравето ви, ако вдишвате силни пари или неволно пускате боя върху кожата си. От хрема до обриви може да забележите разнообразие от различни реакции. Най -добрият ви залог е да защитите кожата си с достатъчно дрехи и ръкавици и дори да носите маска за дишане. За да избегнете всички проблеми, трябва да проветрявате стаята, докато и след рисуването.

Въпреки че общите процедури за почистване могат да елиминират алергиите за акари и химически продукти, трябва да се уверите, че ще бъдете нащрек, за да избегнете рискове у дома. От избягването на формирането на плесени до поддържането на вашите проекти за декориране без алергия, никога не можете да бъдете твърде разумни, за да поддържате дома си здрав.